Menu Sluiten

Verdelers Modbus Rtu Naar Modbus Tcp

Technolec uit Temse is een value added distributeur van producten en componenten. Technolec heeft twee business Units: Industriële Data Communicatie en Power Products.

30398023039802

More info

tags: Modbus Rtu Naar Modbus Tcp – Serieel Naar Usb Kabels Van Moxa – Overzicht Modbus Rtu Naar Modbus Tcp – Advies Modbus Rtu Naar Modbus Tcp – Expert Modbus Rtu Naar Modbus Tcp – 

Wenst u meer info over verdelers modbus rtu naar modbus tcp kijk dan vlug op https://www.technolec.be/ | Verdelers Modbus Rtu Naar Modbus Tcp

Automatisering | Automatisatie | Technologies | 

Automatisatie Verdelers: Modbus RTU naar Modbus TCP

Het gebruik van machine communicatietechnologie kan complex zijn, vooral als er meer modems en protocols worden geïntroduceerd. In industriële toepassingen kunnen twee technologieën veel voorkomen: Modbus RTU en Modbus TCP. Hoewel deze toepassingen verschillende protocollen gebruiken, kunnen ze in hetzelfde netwerk werken. In dit artikel wordt besproken hoe u Modbus RTU- en Modbus TCP-verdelers kunt installeren om een gemengd netwerk te ontwerpen.

Wat is Modbus RTU?

Modbus Remote Terminal Unit (Modbus RTU) is een communicatieprotocol dat de industriële apparatuur met elkaar verbindt. Deze technologie gebruikt een seriële interface die standaard wordt gebruikt met RS-232, RS-485 en USB-poorten. Het is een open en laag niveau communicatieprotocol dat vaak wordt gebruikt door verwarmings-, ventilatie- en airconditioning (HVAC)-systemen, industriële robots en andere processapparatuur.

Wat is Modbus TCP?

Modbus TCP is een communicatieprotocol voor industriële apparatuur. Het werkt op basis van het traditionele Modbus-protocol, maar het gebruikt het Transmission Control Protocol (TCP) van Internet ipv de seriële poort die Modbus RTU gebruikt. Omdat TCP een op IP gebaseerd protocol is, kunnen Modbus TCP-apparaten via een Ethernet-kabel met elkaar verbinding maken.

Hoe werkt Modbus RTU naar Modbus TCP-verdeling?

De verdeling van Modbus RTU naar Modbus TCP is een relatief eenvoudige taak. Er zijn speciale Modbus Gateways / Converters nodig om de communicatie tussen de apparaten te vergemakkelijken. Deze gateways ontvangen Modbus RTU-gegevens op hun seriële ingangen en verzenden de gegevens naar de aangesloten Modbus TCP-apparaten. Er zijn verschillende type converters op de markt en de keuze hangt af van het aantal seriële ingangen en uitgangen dat u nodig hebt.

Welke type Modbus RTU-naar-Modbus TCP-converters zijn er?

Er zijn twee soorten Modbus RTU-naar-Modbus TCP-verdelers: RS-232 naar TCP / IP-converters en RS-485 naar TCP / IP-converters. Deze verdelers hebben verschillende connectiviteitsmogelijkheden, afhankelijk van hun ontwerp. RS-232-converters hebben bijvoorbeeld een DB9-verbindingsstekker, terwijl RS-485-converters doorgaans RJ45-aansluitingen hebben.

Hoe configureer ik Modbus RTU- en Modbus TCP-verdelers?

Modbus RTU- en Modbus TCP-verdelers zijn eenvoudig te configureren. U kunt de seriële bitrate, de IP-adresparameters en andere netwerkinstellingen configureren met behulp van een webinterface. U kunt ook eenvoudig de lijst met seriële apparaten configureren met behulp van de gateway-software. Als u eenmaal de parameters hebt ingesteld, kunnen de Modbus RTU- en Modbus TCP-apparaten worden aangesloten op de gateway.

Wat zijn waar te nemen voordelen van het gebruik van Modbus RTU naar Modbus TCP-converters?

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Modbus RTU- naar Modbus TCP-converters is dat het projectontwikkelaars in staat stelt zowel Modbus RTU- als Modbus TCP-apparaten te gebruiken in hetzelfde netwerk. Dit maakt het mogelijk om bestaande Modbus RTU-apparaten te integreren in een geavanceerd netwerknetwerk dat betrouwbare communicatie mogelijk maakt. Andere voordelen zijn minder cableruis, betrouwbare verbindingen, stabiliteit, betere prestaties en betere energiebeheer.

Conclusie

Modbus RTU en Modbus TCP zijn twee veel voorkomende communicatietechnologieën in de industriële wereld. Modbus RTU- en Modbus TCP-verdelers maken het mogelijk om deze verschillende protocollen in hetzelfde netwerk te gebruiken. Door deze verdelers te gebruiken, kunnen bedrijven hun bestaande Modbus RTU-apparaten blijven gebruiken in geavanceerde industriële netwerken die Modbus TCP ondersteunen. Met behulp van deze technologieën is het mogelijk om betrouwbare communicatie tussen verschillende apparaten te bereiken en de prestaties en het energieverbruik te verbeteren. Een professionele installateur kan u helpen bij het installeren van Modbus RTU- en Modbus TCP-verdelers. Bijvoorbeeld, Technolec is een professioneel bedrijf dat expertise en producten levert om gemengde Modbus RTU- en Modbus TCP-netwerken te implementeren.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Verdelers modbus rtu naar modbus tcp

!–StopPubText–>.